vineri, 6 iulie 2012

Primul meu quilt (II)
 

 Am revenit cu quiltarea, asa cum am promis. A fost destul de greu dar am reusit, nu am facut un model special ci am tivit exact pe langa imbinarile materialelor.  Stiu ca exista diferite modele, dar eu am preferat ceva mai simplu pentru inceput. Am inceput din mijlocul quiltului catre exterior. La mine a fost destul de greu caci nu am o masina speciala de quilt, iar quiltul meu e destul de mare. 

   Am facut poze si la dosul quiltului ca sa se vada si mai bine quiltarea. Sunt de parere ca pentru inceput este mai bine sa insailati quiltul decat sa folositi ace de siguranta sau bolduri, asa cum am folosit eu, se ruleaza foarte greu si riscati sa faceti mici pliuri. Dar din greseli se invata, asa ca voi exersa........

  Dupa ce am qultuit, am eliminat surplusul de pe margine si apoi am trecut la fixarea bieului. Am folosit o foarfeca de croitorie, indicat era sa folosesc o tabla si un cater special, dar cum nu le am asa ca m-am folosit de ce am avut. Bieul l-am scos din materialul inflorat, avand latimea de 5 cm. Am fixat fata bieului pe dosul quiltului si am tighelit, tineti cont de colturi, apoi am indoit din exterior catre interiorul bieului o margine de 1 cm ( folosind fierul de calcat) si am fixat-o pe fata quiltului, cu bolduri (cu cap de ceramica pentru a le vedea foarte usor) si am trecut la tighelit.

  Greseala mea cea mai mare au fost colturile, trebuie sa invat foarte bine cum se fixeaza, caci astfel nu o sa iasa prea frumos quiltul. Asa ar fi trebuit sa aplic si eu bieul si sa fac colturile, cum a facut Zoe in tutorialul sau          http://sewingzoe.blogspot.ro/search/label/quilt .   
Si acum sa va arat quiltul gata.  Dimensiunile lui sunt de 120*100, initial am zis ca este suficient de mic pentru viitoarea mea nepotica, dar cred ca are sa-l foloseasca pana pe la 5 ani.

Sper ca va place primul meu quilt si sper ca am fost destul de explicita incat sa incurajez pe cineva sa se apuce de facut quilturi.


2 comentarii:

 1. Cornelia, sa fi vazut tu primul meu quilt, pe care l-am aruncat!!! Era ceva ce nu se poate descrie. Eu as zice sa mai tragi niste tigheluri - liniii drepte. Mai ales in centru. Fa ca un fel de grilaj, sa zicem cu latura de 6 cm intai. Apoi mai dai un tighel la o latime de talpita de fiecare linie verticala si orizontala, de o parte si de alta a liniei. Partile alea albe le ppti face cu triunghiuri, adica imparti fasia in patrate si cosi pe diagonalele lor. Pe urma mai poti face figura cu inca un tighel la o talpita, dar trebuie sa cosi uneori pe linia de jos, dubland-o. Deseneaza si vei intelege.
  Eu te incurajez sa perseverei. Te sfatuiesc intr-adevar sa faci bieul cum zic eu pe blog. Nu e metoda gandita de mine, e din USA dar finiseaza perfect. Dupa ce ai facut de doua ori, o sa pricepi rosturile.
  Imi place ca pui dragoste in ce faci. Tine-o tot asa.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc de incurajari si-mi cer scuze ca n-am raspuns pana acum, dar mi-a trebuit ceva pana sa descopar toate functiile blogului....... :)
  Sa stii ca am de gand sa fac un quilt cu triunghiuri si sa folosesc tehnica bieului asa cum ai scris pe blogul tau, doar ca-mi trebuie ceva mai mult timp.

  RăspundețiȘtergere